زمان مناسب تاسیس شرکت

تاسیس زودهنگام شرکت به طور رسمی در عین حالی که مزایای زیادی دارد، دردسرهایی هم دارد، در این درس همه جوانب این مساله را آموزش می‌دهیم تا زمان مناسب برای ثبت شرکت‌تان را پیدا کنید.

02 اسفند 1399
ارسال به:
...
یکی از مهمترین چالش‌هایی که کسب‌وکارهای نوپا در همان آغاز فعالیت‌شان با آن مواجه هستند این است که آیا اساساً برای فعالیت در زمینه موردنظر باید شرکت ثبت کرد یا خیر؟ و اگر قرار بر ثبت شرکت باشد چه زمانی باید برای این امر اقدام کرد؟ در این مقاله قصد داریم به شما کمک کنیم تا با تشخیص زمان مناسب برای ثبت شرکت تان به راحتی از این چالش عبور کنید.

عجله نکردن در تاسیس شرکت

مطمئناً تأسیس یک شرکت برای مؤسسین یک کسب‌و‌کار، بسیار هیجان‌انگیز است و از آنجایی که معمولا تأسیس شرکت همانطور که مؤسسات ثبتی این روزها به شدت آن را تبلیغ می‌کنند، کار ساده‌ای است و به نظر می‌رسد که در این مرحله همه چیز به خوبی برنامه‌ریزی شده و شما برای شروع یک کسب‌وکار فوق‌العاده آماده‌اید، اما متاسفانه باید بگوییم تأسیس یک شرکت تجاری هر چند بسیار آسان است اما باید بدانید که به محض تأسیس شرکت، شما با تکالیف قانونی متعددی مواجه می شوید که تا قبل از آن، به عنوان یک شخص حقیقی با آن مواجه نبودید، در واقع شما با تأسیس یک شرکت با یک کوه یخ مواجه‌اید که فقط قادر به دیدن نوک آن هستید غافل از آن که قسمت اعظم این کوه در داخل آب قرار دارد و با یک نگاه اجمالی قابل رؤیت نیست؛ البته ما قصد نداریم در همین ابتدای راه شما را از ثبت شرکت‌تان منصرف کنیم، بر‌عکس می‌خواهیم با دیدی همه‌جانبه اقدام به ثبت شرکت نمایید تا در آینده نزدیک مجبور به انحلال شرکت‌تان که کاری دشوار و زمان‌بر هست نشوید و در دام اشتباهی که این روزها بسیار رایج است نیفتید. پس لطفا همین‌جا مقداری تأمل کنید و تا پایان این مقاله با ما همراه شوید تا بتوانید زمان مناسب برای تأسیس شرکت‌تان را پیدا کنید.
طبق آمارها غالب همکاری‌هایی که برای شروع یک کسب‌و‌کار صورت می‌گیرند در همان ابتدای راه شکست می‌خورند پس تأسیس شرکت برای راه‌اندازی کسب‌و‌کار بدون آماده کردن مقدمات آن، کار هوشمندانه‌ای نیست، به این معنا که شرکت تجاری ترجیحاً زمانی باید تأسیس و ثبت شود که اولاً آن شرکت محصولی جهت فروش و یا خدمتی برای ارائه داشته باشد و ثانیاً به حدی از بلوغ رسیده باشد که بتواند به تکالیف خود که در قانون برای اشخاص حقوقی معین شده عمل نماید. بنابراین اولین قدم برای راه‌اندازی یک کسب‌و‌کار لزوماً ثبت شرکت نیست و می‌توان از راه‌های دیگری مثل ثبت علامت تجاری یا ثبت دامنه اینترنتی به نام خود و ... در این مسیر قدم گذاشت.

چند سؤال

قبل از ثبت شرکت می‌توان با طرح چند پرسش و پاسخ‌گویی به آن‌ها میزان آمادگی خود را برای راه‌اندازی کسب‌و‌کار و تأسیس شرکت سنجید.
  • هدف من از تأسیس یک شرکت چیست؟
  • آیا سرمایه لازم برای راه‌اندازی شرکت را دارم؟
  • آیا با قوانین حاکم بر شرکت‌های تجاری آشنا هستم؟
  • آیا از مسئولیت اعضای هیأت مدیره و مدیران اطلاع دارم؟
  • قوانین مالیاتی که باید از آن اطلاع پیدا کنم چه هستند؟
  • آیا من توانایی‌های لازم برای اداره یک شرکت را دارم؟
  • آیا با افراد مناسبی که بتوانم به عنوان مؤسسین شرکت به آن‌ها اعتماد کنم مشارکت دارم؟
  • کدام یک از انواع مؤسسات یا شرکت‌های تجاری برای کسب‌و‌کار من مناسب‌تر هست؟
  • برای ثبت یک شرکت باید چه فرآیندی را پشت سر بگذارم؟ چه مدارکی آماده کنم؟ چقدر زمان نیاز هست؟
خب وقتی با این سؤالات مواجه شدید چه مقدار نسبت به جایگاه خودتان شناخت پیدا کردید؟ ممکن است از خودتان بپرسید با این اوصاف، بالاخره باید چکار کنم شرکتم را ثبت کنم یا از راه دیگری کسب‌وکارم را جلو ببرم؟ ما فقط سعی کردیم با طرح این پرسش‌ها، میزان آمادگی شما را در هنگام تأسیس یک شرکت، به چالش بکشیم و متوجه نگرانی‌ای که با آن روبرو شده‌اید هستیم، برای همین در ادامه می‌خواهیم به این سؤال شما پاسخ دهیم.

قرارداد هم‌بنیانگذاران

اگر یکی از اهداف بلندمدت شما گسترش کسب‌وکار‌تان در قالب یک شرکت تجاری است، بهترین راه قبل از تأسیس و ثبت شرکت تجاری، انعقاد قرارداد هم‌بنیان‌گذاران توسط مؤسسین کسب‌وکار است. توصیه ما این است که ابتدا مشارکت خود را به موجب یک قرارداد تنظیم کنید و در زمان مناسب که نیاز به تأسیس شرکت تجاری پیدا کردید، بر اساس همین قرارداد مبادرت به ثبت شرکت نمایید؛ چراکه مطالعات تجربی و موردی نشان داده که غالب مشارکت‌ها اگر قرار باشد برهم بخورند در همان ابتدای راه با این مسئله مواجه می‌شوند و علت آن هم این است که شرکا هنوز آشنایی کافی نسبت به یکدیگر پیدا نکرده‌اند و یا اگر هم با یکدیگر آشنا هستند هنوز با خلق‌وخوی کسب‌وکاری همدیگر کاملاً‌ آشنا نیستند و بعد از گذشت چند ماه از شروع کسب‌وکار‌شان متوجه می‌شوند که امکان ادامه همکاری بین آن‌ها وجود ندارد؛ حال تصور کنید که چنین شرکایی در همان ابتدا به ساکن مبادرت به ثبت شرکت کنند در این صورت علاوه بر صرف زمان زیاد برای انتخاب نام و موضوع فعالیت، تعیین سرمایه، تعیین مکانی به عنوان اقامتگاه شرکت و در‌ نهایت ثبت شرکت، متحمل هزینه‌هایی هم برای تأسیس شرکت شده‌اند که دیگر قابل جبران نیستند؛ همچنین همانطور که قبلاً اشاره شد ممکن است ایجاد برخی از انواع شرکت‌ها در ابتدا ساده باشد اما انحلال شرکت و انتخاب مدیر تصفیه و انجام امور مربوط به تصفیه شرکت کار ساده‌ای نیست و گاهاً امری پیچیده و بسیار زمان‌بر هست.
برای درک بهتر این موضوع به مثال زیر توجه کنید:
فرض کنید خانم رضایی و آقای صادقی که زن و شوهر هستند چند ماه بعد از ازدواج، مبادرت به تأسیس یک شرکت با ‌مسئولیت محدود می‌کنند و هر یک از آن‌ها هم 50 درصد سهم‌الشرکه در شرکت دارند، اگر بعد از گذشت مدتی از تأسیس شرکت، این زن و شوهر از یکدیگر جدا شوند، درست است که این دو از این پس زن و شوهر نخواهند بود اما این شرکتی که تأسیس کرده‌اند همچنان به قوت خودش باقی است و اگر یکی از آن‌ها نخواهد به این شراکت ادامه دهد آیا می‌تواند به تنهایی این شرکت را منحل کند؟
در پاسخ باید گفت: طبق ماده 114 قانون تجارت، برای اینکه بتوان شرکت را منحل کرد تصمیم عده‌ای از شرکا که سهم‌الشرکه آن‌ها بیش از نصف سرمایه شرکت باشد لازم است و از طرف دیگر معمولاً مؤسسین در هنگام تأسیس شرکت به این موضوع که برای شرکت مدت مشخصی تعیین کنند دقت نمی‌کنند و در اساسنامه‌های پیش فرض قید می‌شود که مدت شرکت نامحدود است، بنابراین یک شرکتی ثبت شده که به راحتی منحل نمی‌شود یعنی از یک‌سو راهکاری قانونی برای منحل کردن شرکت توسط یکی از شرکا وجود ندارد و از سوی دیگر خود طرفین هم به این نکته در هنگام تأسیس توجه نکرده‌اند. در واقع مؤسسین در ادامه ثبت شرکت‌شان درگیر یک رابطه تجاری ناخواسته می‌شوند که راه‌حلی برای خروج از آن وجود ندارد و تصمیماتی که یکی از آن‌ها به عنوان مدیر شرکت اتخاذ می‌کند می‌تواند در دارایی‌های طرف دیگر هم مؤثر باشد.
قرارداد‌ مشارکت یا هم‌بنیانگذاران به افراد این امکان را می‌دهد که بدون نیاز به گذراندن فرایند ثبت شرکت، اخذ مجوز، پرداخت مالیات و رعایت تکالیف مربوط به بیمه و تأمین اجتماعی و ... بتوانند فعالیت‌هایی شبیه به فعالیت‌های تجاری انجام دهند. پس سعی کنید با چشمانی باز در مسیر ثبت شرکت‌تان قدم بردارید.

مزیت‌های ثبت شرکت

ثبت شرکت می‌تواند مزایای متعددی برای رونق کسب‌وکار شما داشته باشد که در اینجا به اختصار به بیان برخی از مصادیق آن می‌پردازیم. زمانی که شما نسبت به ثبت شرکت‌تان اقدام می‌کنید در واقع یک شخصیت حقوقی مستقل از شرکا را ایجاد کرده اید برای درک بهتر مفهوم شخصیت حقوقی باید گفت که اشخاص به طور کلی به دو نوع تقسیم می‌شوند، شخصیت حقیقی و شخصیت حقوقی، شخص حقیقی به انسان‌ها گفته می‌شود افرادی مثل من و شما که می‌توانیم ازدواج کنیم، غذا بخوریم، راه برویم و ...، شخص حقوقی به شرکت‌ها گفته می‌شود که ممکن است تجاری یا غیرتجاری باشند، فرض کنید سه نفر شخص حقیقی با همکاری هم یک کسب‌وکاری راه انداخته‌اند و کالایی تولید می‌کنند، طبعا این سه نفر مشتریانی دارند و معاملاتی می‌کنند، اگر بعد از مدتی این کسب‌وکار به دیگری بدهکار شود، طلبکار می‌تواند از هرکدام از شرکا که بخواهد طلبش را بگیرد و اصطلاحاً گفته می‌شود این سه نفر مسئولیت تضامنی دارند، حالا فرض کنید این سه نفر برای گسترش کسب‌وکارشان یک شرکت تأسیس کنند، پس از تأسیس شرکت، علاوه بر این سه نفر، یک شخص چهارمی هم وجود دارد یعنی شرکت، که دارایی آن مستقل از شرکاست به این‌معنا که اگر این شرکت به یک شخص دیگر بدهکار شود، آن طلبکار نمی‌تواند طلبش را از آن سه نفر بگیرد بلکه فقط می‌تواند طلبش را از اموال شرکت وصول کند و در واقع با تأسیس شرکت اموال شرکا از توقیف شدن به وسیله طلبکاران شرکت مصون می‌شوند؛ البته در برخی از انواع شرکت‌ها مثل شرکت تضامنی و نسبی شرکا هم در قبال پرداخت بدهی‌های شرکت مسئولیت دارند. بنابراین از این به بعد شرکت به عنوان یک شخصیت حقوقی می‌تواند طرف قرارداد قرار گیرد، حساب بانکی افتتاح کرده و دسته چك داشته باشد، در مناقصه و مزایده شرکت کند، نام و اقامتگاه مستقل از شرکا داشته باشد؛ می‌تواند با دریافت کد کارگاهی تمامی پرسنل و کارمندان خود را تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار دهد. یک شرکت ثبت شده از اعتبار بالاتری در معاملات خود برخوردار شده و می‌تواند برای پیشرفت تجاری و مالی خود در سطح ملی و بین المللی با سازمان‌ها، نهادها و ارگان‌های خصوصی و دولتی وارد همکاری شود. همچنین با ثبت شرکت روند دریافت وام از بانک آسان‌تر می‌شود زیرا بانک با ارزیابی صورت‌های مالی و میزان نقدینگی شرکت‌ استحقاق آن را برای اخذ وام می‌سنجد. در‌نهایت می‌توان گفت که کلیه فعالیت‌‌های شرکت از جمله فعالیت‌های اجرایی، حقوقی و مالی آن جنبه قانونی پیدا می‌کند.

دردسرهای ثبت شرکت

همانطور که در بالا اشاره شد تأسیس شرکت مزایای زیادی برای کسب‌وکارها دارد، اما در عین حال تأسیس شرکت با یکسری دردسرها نیز همراه است که تأسیس زودهنگام شرکت به طور رسمی باعث ایجاد یکسری تکالیف قانونی برای کسب‌وکار شما می‌شود که این تکالیف ذهن شما را از مسائل اساسی در ابتدای راه دور می‌کند، شناخت این‌ها شما را در پیدا کردن زمان مناسب برای تأسیس شرکت‌تان یاری می‌دهد.

لزوم پرداخت حقوق ماهیانه به کارکنان و بیمه کردن آن‌ها

طبق قانون کار، کارفرما باید حقوق کارکنان خود را مطابق حداقل حقوق مصوب وزارت کار یا شورای عالی کار پرداخت کند، رد کردن بیمه کارکنان توسط شرکت هم یک امر اجباری است و حتی رضایت کارگر به عدم پرداخت آن نیز کاملا بی‌تأثیر است. بنابراین پرداخت حقوق و درصدی از حق بیمه کارمند هزینه‌هایی بر شرکت تحمیل می‌کند که شرکت باید در هنگام استخدام کارکنان مورد توجه قرار دهد از سوی دیگر انعقاد قرارداد مکتوب کار بین شرکت و کارگر مقوله حائز اهمیتی است که معمولاً از سوی کارفرمایان مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

نگهداری دفاتر تجاری

طبق ماده 6 قانون تجارت یکی از تکلیف قانونی اشخاص حقوقی نگهداری دفاتر تجاری است و هر شرکت‌ موظف است دفاتر تجاری پلمپ شده خود را تکمیل کرده و در پایان هر سال مالی به اداره مالیات تحویل دهند. انواع دفاتر تجاری طبق مواد 7 الی 10 قانون تجارت عبارتنداز: دفتر روزنامه، دفتر کل، دفتر دارایی و دفتر کپیه که از بین آن‌ها مندرجات دفتر روزنامه (ماده 7 ق.ت) و دفتر کل (ماده 8 ق.ت) ملاک محاسبه مالیات قرار می‌گیرند و اگر شرکت دفاتر تجاری نداشته باشد مالیاتش به صورت علی‌الرأس تعیین می‌شود به این معنا که مأمور مالیاتی با توجه به اوضاع و احوال شرکت مالیات را محاسبه می کند و سازمان امور مالیاتی با تشخیص علی الراس شدن مالیات یک شرکت جریمه‌هایی سنگینی را بر آن تحمیل می‌کند. بعلاوه ممکن است چنین شرکتی از سوی دادگاه ورشکسته به تقصیر شناخته شود.

پرداخت مالیات

طبق ماده 48 قانون مالیات‌های مستقیم یکی از مهمترین مصادیق مالیات که در همان بدو امر بر شرکت‌ها تحمیل می‌شود مالیات بر سرمایه ثبتی شرکت است که باید ظرف دو ماه از تاریخ ثبت شرکت به اداره دارایی پرداخت گردد در غیر این صورت علاوه بر اصل مالیات، باید دو برابر آن را به عنوان جریمه بپردازد و همین امر در هنگام افزایش سرمایه شرکت نیز باید رعایت گردد(ماده 51 قانون مالیات‌های مستقیم) لذا پس از ثبت شرکت باید نسبت به تشکیل پرونده مالیاتی اقدام نمایند و گرنه مسئول جرائم قانونی خواهند شد. لازم به توضیح است تکمیل صحیح دفاتر قانونی و ارائه اظهارنامه مالیاتی به اداره دارایی ظرف 4 ماه پس از پایان سال مالی، میزان درآمد شرکت و سود خالص کسب شده در پایان سال مالی و ... در تعیین میزان مالیات یک شرکت اهمیت دارند.

مقدمات ثبت شرکت

قبل از ثبت شرکت انجام یکسری مقدمات ضروری است، که در ادامه مهمترین این مقدمات را بیان می‌کنیم:

انتخاب قالب مناسب برای شرکت

انتخاب قالب مناسب برای شرکت از حیث سهولت تأسیس، سهولت اداره، میزان مسئولیت شرکا، میزان اعتبار شرکت و نحوه انتقال سرمایه و ... یک امر اساسی است که باید در هنگام تأسیس شرکت مورد توجه قرار گیرد. همچنین توجه به این نکته ضروری است که اگر موضوع کسب‌وکار فعالیت‌های تجاری نباشد بهترین قالب برای فعالیت مؤسسه غیرتجاری است. اما اگر موضوع فعالیت تجاری باشد با توجه به هدفی که از تأسیس شرکت دارید ممکن است یکی از قالب‌های زیر را برگزینید. شرکت‌ها در یک دسته‌بندی کلی به دو نوع شرکت‌های سرمایه‌ای و اشخاص تقسیم می‌شوند؛ در شرکت‌های سرمایه‌ای، مسئولیت شرکا محدود به سرمایه‌ای است که به شرکت آورده‌اند مثلا اگر یک شریک 500 هزار تومان وجه نقد به شرکت آورده باشد مسئولیت او محدود به همان 500 هزار تومان است و پس از انحلال شرکت، طلبکاران شرکت حق مراجعه به اموال شخصی شرکای این نوع شرکت‌ها را ندارند ؛ شرکت سهامی خاص و شرکت با‌مسئولیت محدود از جمله شرکت‌های سرمایه هستند که در آن‌ها سرمایه هر شریک مهم‌تر از شخصیت اوست. در مقابل در شرکت‌های اشخاص یا شخص‌محور، مسئولیت شرکا نامحدود است یعنی پس از انحلال شرکت اگر دارایی شرکت برای پرداخت بدهی‌های آن کافی نباشد طلبکاران می‌توانند به اموال شخصی شرکا مراجعه کنند و طلب خود را از آن وصول نمایند مثلا اگر یک شرکت تضامنی با 2 شریک و سرمایه 200 هزار تومان تشکیل شود و سهم هر شریک معادل 100 هزار تومان باشد و پس از انحلال شرکت، میزان بدهی شرکت 200 میلیون تومان باشد، طلبکار شرکت می‌تواند بابت این 200 میلیون تومان به هر شریکی که بخواهد مراجعه کند. شرکت تضامنی و نسبی از جمله شرکت‌های شخص‌محور هستند که در آن شخصیت شرکا کارکردی تعیین کننده دارد. تفاوت مهم دیگر این شرکت‌ها در شیوه نقل و انتقال سرمایه می‌باشد که در شرکت‌های اشخاص باید با رضایت تمامی شرکا صورت گیرد اما در شرکت‌های سرمایه با چنین محدودیتی مواجه نیست و با رضایت اکثریت شرکا امکان پذیر است.

انتخاب مؤسسین

زمانی که احساس کردید کاملاً شرکای تجاری خود را می‌شناسید و افرادی مورد اعتماد برای یک شراکت بلندمدت را در کنار خود دارید می‌توانید چند شخص را به عنوان مؤسس برای تأسیس شرکت انتخاب کنید. البته لازم به ذکر است که تعداد مؤسسین بسته به نوع شرکتی که برای فعالیت خود تأسیس می‌کنید متفاوت است؛ به عنوان مثال تعداد شرکا در شرکت‌های بامسئولیت محدود، حداقل دو نفر و در شرکت های سهامی خاص، حداق سه نفر است. علاوه بر‌‌ این همانطور که در بالا توضیح داده شد انتخاب یکی از قالب های حقوقی برای شرکت می‌تواند در انتخاب شرکا نیز مؤثر باشد. همچنین در برخی از شرکت‌ها مثل شرکت سهامی خاص، علاوه بر انتخاب مؤسسین باید دو نفر هم به عنوان بازرسین شرکت معرفی شوند که وظایف خاص خودشان را دارند.

تعیین سرمایه

سرمایه شرکت مجموعه‌ای از آورده شرکا می‌باشد، به طور مثال زمانی که سه نفر قصد تأسیس یک شرکت را دارند و هر یک به ترتیب مقداری پول، ماشین و ملک را به عنوان آورده به شرکت معرفی کرده‌اند این آورده‌ها جزء اموال شرکت می‌شود و هیچ کدام از آن‌ها نمی‌تواند ادعا کند که آن پول یا ماشین یا ملک متعلق به خودش است بلکه همه‌ این‌ها متعلق به شرکت است و آن‌ها به میزان آورده‌شان سهام‌دار شرکت هستند. این سرمایه ‌اولیه به هیچ وجه قابل تقسیم بین سهامداران نیست و شرکت باید فعالیت کند و سود حاصل را بین شرکا یا سهامداران خود تقسیم کند، مگراینکه شرکت منحل شود که در این صورت اموال شرکت بین سهامداران به نسبت سهامشان تقسیم می‌شود. بنابراین یکی از مهمترین مسائل برای تأسیس شرکت تأمین کردن سرمایه مورد نیاز برای گسترش کسب‌وکار و انجام فعالیت‌هایی است که موضوع شرکت را تشکیل می‌دهند و هر کسب‌وکاری باید قبل از ثبت شرکت، ارزیابی کند که اولاً چه مقدار بودجه به عنوان سرمایه اولیه و ضروری شرکت لازم است و ثانیاً قرار است از چه منابعی آن را تأمین کند.

تعیین موضوع فعالیت

داشتن درک کامل از فعالیت‌هایی که برای انجام آن‌ها مبادرت به تأسیس شرکت می‌کنید ضروری است چراکه تعیین نوع فعالیت می‌تواند بر انتخاب قالب مناسب برای شرکت تجاری تأثیر بگذارد، به همین منظور مؤسسین باید گستره فعالیت‌ها و نیز خدمات و محصولاتی که می‌خواهند به مشتریان‌ خود ارائه دهند را به صورت واضح تعیین نمایند. از سوی دیگر توجه داشته باشید که فعالیت در برخی زمینه‌ها نیازمند اخذ مجوز از ارگان‌های مربوطه است و قبل از مبادرت به تأسیس شرکت باید مجوز لازم را اخذ نمایید به عنوان مثال: فعالیت در زمینه حمل و نقل کالا و مسافر نیازمند اخذ مجوز از وزارت راه و شهرسازی است یا برای انجام فعالیت در زمینه‌های فرهنگی و هنری باید از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز بگیرید و یا انجام فعالیت‌های مربوط به ایرانگردی، جهانگردی و طرح‌های گردشگری نیاز به گرفتن مجوز از سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دارد.

انتخاب نام شرکت

شخص حقوقی مانند شخص حقیقی یک نام دارد، شما هنگام تأسیس شرکت باید طبق یکسری اصول نامی را برای شرکت خود انتخاب کنید و از این پس کسب‌وکار شما به این نام شناخته می‌شود، نکته‌ای که بسیار حائز اهمیت است انتخاب یک نام مناسب و جدید است که کار ساده‌ای نیست چراکه نام انتخابی شما نباید از کلمات مشهور یا کلماتی که توسط فرهنگستان زبان و ادب فارسی رد شده است باشد؛ همچنین باید دقت کنید که عین یا شبیه نام انتخابی‌تان قبلاً توسط دیگران ثبت نشده باشد در غیر این صورت نامی که برگزیده‌اید توسط کارشناسان اداره تعیین نام رد می‌شود و ممکن است فرآیند تعیین نام شرکت چندین روز به طول بینجامد. البته توجه کنید نام شرکت با نام برند تفاوت دارد، هر شرکتی یکسری محصولات تولید می‌کند که هر محصول می‌تواند یک نام برند داشته باشد، بنابراین ما یک نام شرکت انتخاب می‌کنیم و چندین نام برند برای محصولاتمان.

تعیین اقامتگاه

طبق ماده 590 قانون تجارت: اقامتگاه شخص حقوقی محلی است که اداره شخص حقوقی در آنجا است. بنابراین باید برای اداره شرکت و استقرار مدیران محلی را به عنوان اقامتگاه تعیین نمود که فقط اختصاص به شخصیت حقوقی شرکت دارد و کاملا مستقل از اقامتگاه شرکا و سهامداران شرکت می‌باشد. هر چند که قبل از تهیه یک دفتر مستقل و در ابتدای امر می‌توان یک مکان مسکونی را به عنوان محل شرکت به اداره ثبت شرکت‌ها معرفی کرد اما توجه داشته باشید که در مرحله تشکیل پرونده مالیاتی، باید یک مکان تجاری که دارای سند یا دارای اجاره‌نامه معتبر به نام شرکت هست به اداره دارایی معرفی شود.
با توجه به نکاتی که در این مقاله مطرح شد توصیه ما این است که حتی‌الامکان ثبت شرکت خودتان را تا فراهم کردن مقدمات ضروری، مخصوصا تا زمان شناسایی دقیق حوزه فعالیت و بدست آوردن شناخت کافی از اعضای تیم و داشتن سرمایه لازم برای انجام فعالیت‌هایتان به تأخیر بیندازند. و در فاصله راه‌اندازی کسب‌وکار و ثبت شرکت با تنظیم قرارداد هم‌بنیانگذاران نیازهای تیم‌تان را برطرف کنید و بعد از گذشت مدتی با توجه به رشد کسب‌وکارتان و در زمان درست تصمیم به ثبت شرکت بگیرید. البته توصیه دیگر ما این است که وقتی تصمیم به ثبت شرکت گرفتید، با توجه به احتمال فروش سهام در آینده و شرکت در مناقصات، شرکت سهامی خاص ثبت کنید که در مقاله انتخاب قالب مناسب برای شرکت به طور مفصل به آن پرداخته‌ایم.
امیدوارم در درست ترین زمان اقدام به تأسیس شرکت خود نمایید و به یاد داشته باشید که در تمامی این مراحل دادتیم به عنوان یک دستیار حقوقی مطمئن در کنار شما خواهد بود.

در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید!

ارسال دیدگاه
ارسال به:
تیم تحریریه دادتیم
این مقاله به کوشش فرشته گوهری و دیگر اعضای تیم تولید محتوای دادتیم تولید شده است. تک‌تک ما امیدواریم که با تلاش خود، تاثیری هر چند کوچک در بهبود کیفیت وب فارسی داشته باشیم.

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

...
مدیریت شرکت

ثبت تغییرات شرکت


زمان مطالعه: 6 دقیقه

مطالعه درس
...
راه‌اندازی کسب‌وکار

مجوزهای موردنیاز یک کسب‌وکار


زمان مطالعه: 8 دقیقه

مطالعه درس

خبرنامه دادتیم

با عضویت در خبرنامه، هر هفته یک ایمیل مفید در زمینه حقوق کسب و کار دریافت کنید

0 دیدگاه

در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید!

در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید!