...

مراجعه به دادگاه یا ارجاع به داوری؟

شما برای حل اختلاف تان با دیگران، دو راه دارید، یا به دادگاه ها مراجعه کنید و علاوه بر هزینه بالای طرح دعوی، چندین سال درگیر پرونده های متعدد شوید یا اینکه دعاوی خود را به داوری تخصصی ارجاع دهید تا یک هیات داوری متخصص در حوزه پرونده شما با نصف هزینه دادگاه، در کمتر از سه ماه به پرونده شما رسیدگی و حکم لازم الاجرا صادر کنند.

رسیدگی تخصصی

قاضی رسیدگی کننده به پرونده شما در دادگاه، عموما یک فرد متخصص در علم حقوق است و آشنایی کاملی با موضوعات فنی ندارد، منتهی داور یک فرد متخصص در حوزه ی فنی موضوع پرونده ی شما است که علاوه بر آن تخصص، در مباحث حقوقی هم مسلط است، بنابراین رای صادره توسط داور دقیق تر است.

رسیدگی سریع تر

برای رسیدگی به یک پرونده در دادگاه ممکن است ماه ها و چه بسا سال ها درگیر باشید منتهی در داوری جلسات رسیدگی بسیار سریع تر و زودتر انجام میشود و در اکثر مواقع رای در حداکثر سه ماه صادر میشود.

هزینه کمتر

طبق قانون هزینه ی داوری نصف هزینه رسیدگی در دادگاه است که این باعث میشود صرفه جویی بالایی در هزینه های کسب و کار شما شود.

آکادمی

آموزش فرآیند داوری

شما به عنوان مدیر کسب و کار و یا کارمند یک کسب و کار باید با اصول کلی و فرآیند یک داوری آشنا باشید تا در هنگام رفع اختلافات به موقع به داوری ارجاع داده و از حقوق خود دفاع کنید.

راهنمای کامل فرآیند داوری

داوری مانند رسیدگی در دادگاه یک فرآیندی دارد منتهی خیلی سریع‌تر و کاراتر، در این درس به طور کامل فرآیند انتخاب داور، برگزاری جلسات، صدور و اجرای رای، پرداخت هزینه و ... را آموزش می‌دهیم.


زمان مطالعه: 10 دقیقه

مطالعه درس
...

مراحل داوری

داوری مانند رسیدگی در دعاوی دارای مراحل مختلفی است، از نگارش قرارداد داوری تا اجرای رای، هر کدام از این مراحل نکات و مسائلی دارد.
ما این مراحل را به طور کامل برای شما انجام می دهیم.

انتخاب داور

متناسب با موضوع پرونده ی شما، یک یا سه داور متخصص انتخاب میکنیم.

برگزاری جلسات داوری

در طول مدت داوری، همه جلسات آنلاین و یا حضوری با حضور داوران و طرفین دعوا برگزار میشود.

صدور و اجرای رای

بعد از صدور رای توسط داور، آن را به طرفین ابلاغ میکنیم و کارهای قانونی برای اجرای رای را انجام میدهیم.

خدمات تخصصی داوری

داوری دعاوی را حرفه ای تر تجربه کنید.

نگارش قرارداد ارجاع به داوری

برای اینکه اختلاف تان را به داوری ارجاع دهید باید یا قبل از اختلاف یک قرارداد مبنی بر ارجاع اختلاف به داوری نوشته باشید و یا بعد از حصول اختلاف، در صورتیکه هنوز قراردادی ننوشته اید، واحد قرارداد دادتیم اینکار را برای شما انجام میدهد.

انتخاب داور متخصص

اگر در قرارداد داوری خود، انتخاب داور را به عهده ما گذاشته باشید، ما از بین داوران متخصص موضوع پرونده ی شما، یک یا سه داور را انتخاب میکنیم.

جلسات آنلاین

برای تسریع در روند صدور رای داوری، جلسات داوری علاوه بر حضوری به صورت آنلاین هم برگزار میشود تا شما و داوران در وقت رفت و آمد و ... صرفه جویی کنید.

صدور و ابلاغ رای

بعد از برگزاری جلسات داوری، ما پیگیر صدور رای توسط داور شده و بعد از صدور آن از طرقی که اعتبار قانونی داشته باشد رای را به طرفین داوری ابلاغ میکنیم.

پیگیری اعتراض به رای داور

در صورتیکه به رای صادر شده توسط داور اعتراض داشته باشید، اعتراض شما را در دادگاه صالح پیگیری میکنیم.

اجرای رای داور

رای داور مانند آرای دادگستری دارای اعتبار و ضمانت اجرا است، بعد از صدور رای، به درخواست شما، اجرای رای داور را از واحد اجرای احکام پیگیری میکنیم.

پرسش و پاسخ

پاسخ سوالات شما پیرامون فرآیند داوری

رسیدگی در دادگاه‌ها به دلیل تعداد بسیار زیاد پرونده‌ها قضایی چندین ماه و حتی سال طول می‌کشد ولی رسیدگی در داوری از چند روز تا چند هفته بیشتر طول نمی‌کشد، علاوه بر این هزینه‌ی رسیدگی در داوری تقریبا نصف هزینه رسیدگی در دادگاه است.

هزینه‌ی داوری طبق قانون توافقی است یعنی طرفین می‌توانند همان ابتدا با مؤسسه یا داور بر میزان هزینه‌ی داوری توافق کنند، منتهی اگر توافقی وجود نداشت طبق قانون اگر دعوا مالی باشد اگر ارزش خواسته تا ۵ میلیون تومان باشد میزان حق‌الزحمه داوری ۵ درصد است و اگر تا ۲۵ میلیون تومان باشد مقدار مازاد ۳ درصد و اگر بیشتر از ۲۵ میلیون تومان باشد، حق‌الزحمه ۲ درصد مازاد این مبلغ است البته همانطورکه گفتیم طرفین می‌توانند با داور بر یک مبلغ دیگری توافق کنند چه کمتر و چه بیشتر. اگر دعوا غیرمالی باشد طبق قانون در سال ۱۳۸۰ پنجاه‌هزارتومان بود که به نرخ تورم امروز می‌شود حدود یک میلیون تومان که بازهم با توافق طرفین قابل تغییر است. البته طرفین باید هزینه‌های داوری مانند حضور شاهد یا ابلاغ پستی و … را جدا پرداخت کنند که در دادگاه هم به همین صورت است.

بستگی به توافق طرفین دارد، ممکن است نهایتا یک هفته طول بکشد یا چند ماه، هر چه زودتر جلسات داوری برگزار شود رای هم سریع‌تر صادر می‌شود.

از طریق پروفایل‌تان در دادتیم وارد بخش درخواست‌ها شده و یک درخواست جدید مبنی بر داوری ایجاد کنید تا پشتیبان‌های دادتیم از طریق تیکت با شما ارتباط گرفته و فرآیند داوری را آغاز کنند.

بله رای داور مانند رای قاضی لازم‌الاجرا است و از طریق اجرای احکام مدنی و مطابق قانون آیین دادرسی مدنی اجرا می‌شود.

داوری

درخواست ارجاع اختلاف به داور

اگر با طرف قراردادتان به اختلاف خورده اید، میتوانید با توافق آن طرف، اختلاف را به داوران متخصص ما بسپارید تا در یک فرآیند حرفه ای، داوری انجام و رای صادره اجرا شود.

ایجاد درخواست